Lyme-kór - Borrelia és társfertőzések, Lyme-MSIDS, gyógymódok, diéta

Lyme-kór - Borrelia, társfertőzések, Lyme-MSIDS, táplálkozás-ételallergiák-diéta, Lyme kezelés, gyógymódok, antibiotikum, homeopátia, természetgyógyászat, alternatív gyógyítás, keleti gyógymódok, Lyme tünetek menüről mindenüre, minden a Lyme-ról

Antibiotikum kúra,

antibiotikumok,

kezelések időtartama

Kezelés


Saját tapasztalatom: ismerve a rengeteg antibiotikum kúra az emésztést teljesen tönkre tevő hatását, soha nem kezdenék antibiotikum kúrába, ha most tudnám meg, hogy Lyme-os vagyok. Multiplex étel és gyógyszerallergia, Coeliakia, laktóz-kazein-glükóz érzékenység, gluténérzékenység, hisztamin intolerancia, antibiotikum intolerancia és még sorolhatnám a nem kevés következményt. Borzalmas, rángógörcsös-szívrohamos Herx rohamokat okozott ráadásul, haláltusákkal kísérve. Létezhetetlen, hogy ez kelljen a gyógyuláshoz. Ha most kezdeném, akkor homeopátia, hangfrekvenciás kezelőprogramok, masszázs, akupunktúra, osztrák természetes módszer, az összes gyógynövény, ami baktérium irtó, csupa alternatív gyógymód, akupunktúra, toxin kivezetésre pedig Revita-U, immunrendszer erősítésre teát és Revita-Sol. Persze aki arra vágyik, hogy szétmart emésztéssel semmit ne ehessen további életében, hajrá. Sok száz lyme-ossal futottam össze, de antibiotikumtól való gyógyulásról senki nem számolt be. Mindenki tegyen természetesen belátása szerint. Hisztamin intoleranciával létezni lehetetlen. Az alternatív módszereknek nincs mellékhatása, mégis hatékonyabbak, mint a mindent tönkre tevő, ötven-hatvan napos antibiotikum kúrák. Ezzel csak a gyógyszeripar és az orvosok, patikák járnak jól, de nem a betegek. Sok éves kezelés kell, képtelenség, hogy a szervezet képes legyen ennyi antibiotikumot feldolgozni és kiüríteni. Saját tapasztalat alapján erősen megkérdőjelezem az antibiotikumok gyógyító hatását, sőt a rengeteg mellékhatás miatt mindenkit arra kérek, bármilyen kezelés megkezdése előtt alaposan mérlegeljen, minek milyen következménye lehet. Mellé javaslom olvasgatni a hisztamin intolerancia és multiplex ételallergia életben való alkalmazását. Keményebb kihívás, mint a Lyme-kór! Tehát csak okosan, következetesen!

Nincs egységes álláspont az adható antibiotikumok dózisát és a terápia tartamát illetően. Penicillin, amoxicillin, cefuroxim, duomox, ceroxim, ceftriaxon és doxycyclin használhatók. Ezekkel szembeni gyógyszerérzékenység esetén azithromycin is adható, de a roxythromycin, az erythromycin és a ciprofloxacin hatástalan. Az utóbbi három antibiotikum adása után rendszerint ki tudjuk tenyészteni a kórokozót a Lyme-folt (erythema migrans) területéből.

A dózisok nagyobbak és a kezelés tartama is hosszabb annál, mint amit egyéb fertőzésekben alkalmazunk. Több antibiotikum együttadása vagy alternáló kombinációja első alkalommal általában 45-60 napig. 
A hibás kezelések után, rövidebb kúrával a Lyme betegség már nehezebben gyógyítható. (Vélhetően ilyenkor a kórokozók olyan területekre menekülnek, ahol a későbbi kezelések már nem érik el.) Emiatt igen nagy az elsőként ellátó orvos felelőssége. Ehhez képest mindennapos tapasztalat, hogy a kollégák ötletszerűen választanak antibiotikumot és dózist. Magyarországon jelenleg három olyan orvos van csupán, akik Lyme szakértők, közülük Dr. Esztó Klára az egyetlen, aki első alkalomtól a várt gyógyulásig végig figyelemmel kíséri a betegek útját. Orvosok neve és elérhetősége a Lyme szakértők menüpontban.

Azok a betegek, akik első alkalommal 50 napnál rövidebb ideig szedtek antibiotikumot, maradéktalanul kérjenek újabb Lyme szerológiát, de Western Blot teszttel, ami jelenleg az esetben, ha a tb vonalon igénybe vette Lyme teszt negatív, csak magán úton érhető el (Istenhegyi Magánklinika). Nem megnyugtató, hogy tb vonalon kokárdával is általában negatív eredmények születnek érthetetlen módon.


Megelőző antibiotikum-kezelés

Számos doktor a kullancscsípés után „biztos, ami biztos” elven rendel valamilyen antibiotikumot. Van olyan, világlapban megjelent közlemény, ami ezt a gyakorlatot helyesli. Tagadhatatlan, hogyha a csípés után adunk valamilyen készítményt, az erythema migrans (a Lyme-folt) már nem fog megjelenni. Lehetne ennek örülni, azonban az már távolról sem biztos, hogy a kórokozó el is pusztult. Elmarad a jellegzetes klinikai tünet, aminek felismerésével a betegség már akkor kezelhető, amikor még nincs semmilyen szövődmény. A kis dózisú, megelőzésként rendelt antibiotikumok hatására a szerológiai reakció is hosszú időre negatív marad, a kórokozók túlélésének ellenére is. Így aztán nem sok esély marad a fertőzés felismerésére. Túl ezen, a legtöbb, ezzel a kérdéssel foglalkozó tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a feleslegesen adott antibiotikum által okozott szövődmény gyakorisága meghaladja a betegség kialakulásának kockázatát.

________________________________________________________

 

Tisztelt Látogató! 

 

Amennyiben Ön hasznosnak ítéli meg a weboldalt, a Lyme-kór felismerésében, gyógyulásban, megfelelő gyógymódok megtalálásában a honlap Önnek segítségére van, kérem Ön is támogassa további munkámat és gyógyulásomat

3a Takarékszövetkezet - 69800157-15071787-00000000 - Forgács - megjegyzésben kérem a Támogatás szó feltüntetését.

 

Bitcoin wallet:

 

1FDp2xdpgDTQafydiypH1XYjNL9yoAqvQG

 

Köszönöm!

 

lyme_hupont_pont_hu_siteokkal.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 155
Heti: 329
Havi: 3 766
Össz.: 164 690

Látogatottság növelés
Oldal: Antibiotikum kúra, antibiotikumok, kezelések időtartama
Lyme-kór - Borrelia és társfertőzések, Lyme-MSIDS, gyógymódok, diéta - © 2008 - 2018 - lyme.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: lyme kór - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »