Lyme-kór - Borrelia és társfertőzések, Lyme-MSIDS, gyógymódok, diéta

Lyme-kór - Borrelia, társfertőzések, Lyme-MSIDS, táplálkozás-ételallergiák-diéta, Lyme kezelés, gyógymódok, antibiotikum, homeopátia, természetgyógyászat, alternatív gyógyítás, keleti gyógymódok, Lyme tünetek menüről mindenüre, minden a Lyme-ról

 

Borrelia baktérium és a társfertőzések 200px-copyright.svg.png

 

A Lyme-kór kiváltója a Borrelia burgdorferi sensu lato nevű baktérium.

Viszonylag kevéssé ismert, hogy ezen kívül még négyféle Borrelia baktérium (B. afzelii, B. garinii, B. burgdorferi sensu stricto és a B. spielmani) okozhatja a komplex kórképet

A felsorolt kórokozók közül

- az első bőrgyógyászati, mozgásszervi és idegrendszeri kórképeket,

- a második főként idegrendszeri,

- a harmadik elsősorban ízületi és mozgásszervi betegségeket vált ki, emberekben és kutyákban, házi kedvencekben egyaránt (a Borrelia spielmani kórokozó szerepe még vizsgálatok tárgyát képezi).

Fontos megjegyezni, hogy Lyme-kór esetén nem a labor eredményt kezeljük, hanem a beteget a meglévő tünetek alapján és addig váltogatjuk a különböző kezelési módokat, amíg a beteg gyógyult, azaz tünetmentes lesz. Amíg a betegnek panaszai, tünetei vannak, negatív labor lelet láttán sem tekinthetjük gyógyultnak!

A következő tünetek jelentkezésénél gyanakodhatunk Lyme-kórra:

Térd fájdalma, térd vizesedés, ciszták a test bármelyik részén, sérvek, indokolatlan fáradékonyság, alvászavarok, memória romlás, egy úgynevezett “nyári influenza”, ízületi gyulladás, fájdalmak, izom- és íngyulladás, talp-, sarokcsont-, térd-, csukló-, könyök-, váll-, nyakfájdalmak, szívritmuszavarok, vérnyomás problémák, pajzsmirigy működési rendellenességek, a fogak szuvasodása, homályos látás, immunbetegségek kialakulása, látás-, hallás- és egyensúlyzavar,  ételallergiák megjelenése, daganatok, agyvérzés, arcidegbénulás és egyéb ideggyulladás.

Sokszor hiányzik minden jellegzetes tünet, és csak a szervezet időnkénti legyengülése, súlyos fogyás, hajhullás, kopaszodás, a beteg munka-, illetve tanulóképességének csökkenése, magatartásának változása, vissza-visszatérő kedélyromlás, pánikérzés, levertség, a korai megőrző emlékezet romlása, bőrön megjelenő barna és piros pigmentfoltok, viszkető kiütések ugrásszerű szaporodása, terhességi csík-szerű bőrtünetek, a szemben lévő apró piros foltok, erőtlenség, pajzsmirigy működési zavar, ciszták-, daganatok megjelenése, cukorbetegség kialakulása, alvászavarok, vizelési zavarok, immunbetegségek megjelenése, magzati fertőzés esetén jelentkező Lyme meglétekor jelentős hízás jelzi a bajt, sokszor évtizedekig félre diagnosztizálva, félre kezelve. A szteroidos kezelésen átesett Lyme betegek gyógyulási esélye ráadásul jelentősen csökken! A Lyme kórt nem lehet egyetlen antibiotikum kúrával meggyógyítani! Hosszadalmas, összetett, 2-3 havonta váltogatott módszereket alkalmazó, alternatív módszereket is felsorakoztató, kitartó, küzdelmes, sokszor éveken át tartó állandó kezelést igényel!

A Lyme betegek egy részében a

Bartonella baktérium is kimutatható.

A Bartonella tünetei:

- álmatlanság, alvászavar, migrén, idegesség, depresszió, pánikrohamok, bipoláris depresszió, autisztikus tünetek, hallucináció, memória problémák, "agyi köd", agresszió - amit bartonella dühnek is neveznek, kitüések vagy lokálisan, vagy a test minden táján, amiket tévesen allergiás kiütéseknek diagnosztizálnak. Lehet, egy személynél csak pár tünet van jelen, de lehet akár az összes is.

Babesia microti, Babesia divergens.

Eddig több, mint 100 Babesia fajt azonosítottak, de ezekből csak néhány veszélyes az ember számára. A Babesia fajok többsége állatokban élősködik, mint például szarvasmarhákban, és egyéb háziállatokban. Emberi fertőzést a kórokozó két fajtája okoz, a Babesia microti (rágcsálók) és a Babesia divergens (marhák).

Babesia tünetei:

- szabálytalan lázmenet, hidegrázás, gyengeség, fáradékonyság és izomfájdalom. A vörösvérsejtek szétesése következtében anaemia (vérszegénység) és icterus (sárgaság) alakul ki. Lépeltávolításon átesett betegeknél veseelégtelenség is társulhat.

Babesia panaszok:

- influenzaszerű tünetek

- elesettség, fáradékonyság, rossz közérzet,
hőemelkedés, láz, mely hirtelen emelkedik vagy ugrál, de akár 40 fokos láz is (ez shubokban újra és újra le- és felmegy – mint a maláriánál), hidegrázás, - izzadás, hányinger, hányás, étvágytalanság, fogyás,
- sápadt, sárgás bőr,
- fénykerülés, sárga mindkét szemefehérje, vörös mindkét szeme,
- száraz köhögés,
- izomgyengeség-, fájdalmak (nyugalomban is), hátfájás,
- satuszerűen szorító fejfájás, szédülés, állandó kimerültség – ami terhelésre különösen fokozódik, emocionális labilitás, tompultság érzés, tarkómerevség,
- vörösvérsejt-széteséssel járó vérszegénység, véres vizelet, “sörbarna” színű vizelet,
- néha lép- és májmegnagyobbodás, sárgaság,
- alvadási zavarok, fokozott trombózishajlam,
- hasfájás, veseműködési zavarok (akár elégtelenség is),
- nehézlégzés.

NEM MINDIG A BORRELIA A FŐ KÓROKOZÓ!

egyidejűleg többféle kórokozó is fennállhat, melyek egy része hasonló tüneteket vált ki, de más panaszokat is előidéznek, így a kórképet nagy fokban rontják és szinte felismerhetetlenné teszik.

Társfertőzések (co-infekciók). A társfertőzések a Borreliával akár egyidejűleg is bejuthatnak a kullancscsípéssel, vagy más vérszívó csípésével, vértranszplantációval, de akár külön is.

Legfontosabb társfertőzések:

 • Chlamydia pneumoniae
 • Chlamydia trachomatis
 • Mycoplasma pneumoniae
 • Ehrlichia, anaplasma
 • Yersinia enterocolica
 • Bartonella (macskakarmolási betegség)
 • Babesia
 • EBV (Epstein-Bar vírus, mononucleosis, Pfeiffer-féle mirigyláz)
 • CMV (Cytomegalia vírus)
 • Coxakie vírus (Q-láz)
 • Parvovírus B19
 • Rickettsia (foltos láz)
 • Tularaemia

Nem ritka, hogy a krónikus Lyme-kór (Lyme-MSIDS) tüzetesebb kivizsgálásakor derül csak ki, hogy valami más is van még, és nemcsak a Borrelia a kárt okozó mikroorganizmus.

Az immunglobulinok meghatározása nem ad 100%-ig biztos támpontot egyetlen kórokozó okozta fertőzés kimutatásában vagy annak kizárásában sem. Érdemes megvizsgálni a sejtes immunvédelmet is Elispot teszttel.

Western Blot vizsgálat (WB): érzékenysége nem jobb, mint az ELISA módszernek (IgM és IgG), de valamivel specifikusabb, ezért a lefolyásbeli szoros nyomon követésre nem alkalmas.

Neuroborreliosis (idegrendszert érintő Lyme-kór) esetén javasolt a vérsavó és a liquor (gerincvelői folyadék) együttes wb vizsgálata is.

Forrás: saját tapasztalatok, családtagok tapasztalatai, betegtapasztalatok, lyme információs oldalak, http://www.lyme-kor.eoldal.hu/, http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/lyme-kor/85, http://kullancsok.parazitak.hu/?Lyme-borreliosis&pid=33, http://igdklinika.hu/lyme-kor/, http://balaicza.hu/babesia-fertozes/, https://hu.wikipedia.org/wiki/Lyme-k%C3%B3r, http://www.drkapiller.hu/#3, http://www.lbmecsa.hu/index.php/features/a-lyme-kor-tunetei

__________________________________________________________

Tisztelt Látogató! 

Amennyiben Ön hasznosnak ítéli meg a weboldalt, a Lyme-kór felismerésében, gyógyulásban, megfelelő gyógymódok megtalálásában a honlap Önnek segítségére van, kérem Ön is támogassa további munkámat és gyógyulásomat

3a Takarékszövetkezet - 69800157-15071787-00000000 - Forgács - megjegyzésben kérem a Támogatás szó feltüntetését.

Bitcoin wallet:

1FDp2xdpgDTQafydiypH1XYjNL9yoAqvQG

Köszönöm!

 

5.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 155
Heti: 306
Havi: 3 743
Össz.: 164 667

Látogatottság növelés
Oldal: Borrelia baktérium és a társfertőzések
Lyme-kór - Borrelia és társfertőzések, Lyme-MSIDS, gyógymódok, diéta - © 2008 - 2018 - lyme.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: lyme kór - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »