Lyme-kór - Borrelia és társfertőzések, Lyme-MSIDS, gyógymódok, diéta

Lyme-kór - Borrelia, társfertőzések, Lyme-MSIDS, táplálkozás-ételallergiák-diéta, Lyme kezelés, gyógymódok, antibiotikum, homeopátia, természetgyógyászat, alternatív gyógyítás, keleti gyógymódok, Lyme tünetek menüről mindenüre, minden a Lyme-ról

Hisztaminmentes,

gluténmentes,

laktózmentes receptek200px-copyright.svg.png

A recepteket, leírásokat, fotókat a lyme youtube csatornán, önálló lejátszási listán - Receptek néven - is megtalálják a kedves érdeklődők, itt (bővítés alatt, feliratkozva napra készen követheti a recepteket):

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgGNzw-txM2JeY200btDuqo20HnpCZ_Z0

 

 

Receptek, fotók - #hisztamin nullás táblázat, #gluténmentes, #laktózmentes, #hisztaminmentes receptek, két éves kísérletezgetés eredményeként betegeknek és családtagjaiknak.  Betegeknek saját diétára korlátlanul felhasználható, de engedély nélkül haszonszerzési céllal nem - minden jog fenntartva.

Hisztaminmentes diétát csak hisztamin intolerancia diagnózissal rendelkezők tartsanak! DAO érték 10 alatti, vagy 100 fölötti = hisztamin intolerancia = multiplex étel és gyógyszer allergia.

Receptek fotókkal, receptekkel, face oldalon (bővítés alatt):

https://www.facebook.com/Glut%C3%A9nmentes-Lakt%C3%B3zmentes-Hisztaminmentes-receptek-908782149253057/

© Hisztamintentes-, gluténmentes-, laktózmentes receptek.


Mi a hisztamin intolerancia?
A legnagyobb büntetés, amit ember kaphat, hiszen gyakorlatilag szinte semmit nem ehetsz, azt is egy órán belül kell megenned. Egyetlen pozitívuma, hogy gyenge memóriával is meg tudod jegyezni, milyen nyersanyagokat és hogyan használhatsz. Gyorsan belejössz. Kénytelen vagy, mert ha nem tartod be a szigorú szabályokat és diétát, sűrűn fetrengsz bélgörcsökkel, vagy hord a mentő, aztán csúnyán nézve rád a sürgősségin, vánszorogsz haza segítség nélkül.

Hűtőszekrényt nem használhatsz, ellenben a fagyasztást minden nyersanyagnál öt-10  perc alatt meg kell oldanod. Több óra elteltével sem eheted már meg a készételt, mert rosszul leszel. Gyakorlatilag egész nap főzőcskézel, mindig csak picit, mert egyszerre csak pár falatot ehetsz, vagy nyers zöldségeket rágcsálsz.

Életemben még annyi friss nyers cukkinit, céklát, sóskát, uborkát nem legeltem fel, mint amióta hisztamin intoleranciás vagyok. De csak frissen, vagy azonnal fagyasztva, majd forrásban lévő zsírban, vízben, vagy sercegő kókuszolajban olvasztva, vagy ha szerenél kis módosítást, mikróban olvasztva.

Vicces játék, eleinte bosszandó, de amikor belátod, hogy rossz memóriával sem kell erőlködnöd, simán megjegyzed a pár lehetőséget, már csak mosolyogni fogsz.

Reménykedj, hogy nem tart életed végéig, előbb megszabadulsz tőle. Már ha túlzott antibiotikumtól van... Mert ha mérgezéstől, vagy sugárzástól van, akkor kösd fel a nadrágot, nagy eséllyel életed végéig rágcsálod a zöldségeidet, nagyokat nyelve nézed, ahogy mások finom kajákat esznek. De valamiért Neked és nekem ezt dobta a gép. Ez az igazi való világ, itt tényleg a lét a tét. Abban, hogy ezt tb vonalon diagnosztizálják, ne reménykedj, sok-sok vérvétellel, alsó-felső brutál tükrözéssel sem találtak semmit. Még a kis szerény gluténérzékenységet sem sikerült tb vonalon megtalálnia egy gasztrósnak sem. Tehát magán vonal, ahogy Lyme kórnál, MRSA-nál, de a tb-t el ne felejtsd fizetni minden hónapban, mert ellenkező esetben fejedet veszik, nem tudnak miből fizetést adni a tb-s doktoroknak - tisztelet a nagyon ritka kivételnek, akik valóban gyógyítanak. Tehát magán vonal: Synlab labor: hisztamin teszt. Ha rossz a vérértéked, azt jelölik a leleten - mailben küldik, ha Neked úgy megfelel.

10-es DAO alatt és 100-as DAO fölött beszélhetünk hisztamin intoleranciáról. Hogy erre akár dietetikusnál, akár orvosnál segítséget kapsz határon belül, szintén ne reménykedj, esélytelen. 617 dokit zarándokoltam végig, legjobb esetben a kezembe nyomott egy cetlin egy telefonszámot és közölte elvörösödve (gasztrós!, főorvos!), hogy ez egy haverja magánrendelésének a telefonszáma, ő lehet, hogy tud mondani valami okosat. Háááát, nem tudott. Sokan nem tudtak, de magánrendelésen is zsebre vágják a semmire a 10-50 ezreket. Vicces játék, főleg, ha semmire nem vagy jogosult, de tb vonalon esélyed sincs. Tehát ne csüggedj, ha gluténmentes-laktózmentes diéta mellett is pocsékul vagy, akkora a hasad, ráadásul görcsöktől földön fetrengve, hogy azt hiszik, szülni készülsz és még mentőt is hívnak, ne pánikolj, ez a megszokott. Addig rendben, hogy a mentő bevisz, de tudj róla, hogy a sürgősségin tárolgatnak 6-18 órán keresztül, nem találnak semmit, aztán haza küldenek. Sokszor vitt a mentő, a háziorvos már a haját tépte, de mindig minden happy volt. Még a Lyme-ot és MRSA-t sem sikerült nekik megtalálni, de a fejemből ömlő véres-maró vacak láttán az sem jutott eszükbe, hogy mintát vegyünk a maró cuccból és laborba küldjük, hátha megtalálják, mi a csuda lehet ez.

Ismerős a történet? No látod :) Nem vagy egyedül, mindannyian végig járjuk ezt a poklot.

Ha nem tartod be a diétát, vagy későn diagnosztizálják, ismét kösd fel a nadrágot, mert nagy eséllyel daganatok alakulhatnak ki az emésztőrendszernél. Ezt viszont szigorú diétával ügyesen elkerülheted. Tudom, rák kezelésre jó támogatások vannak a kórházaknak, de fölöslegesen ne adjunk munkát az orvosoknak, a tüzet megelőzni kell, nem oltogatni ... Ha valamelyik okos doki azt mondja, hogy nyugodtan egyél meg mindent, mosolyogva mondd meg neki, hogy hasonló jókat és felejtsd el azt is, hogy a világon van. Bár lehet, majd ő akar segíteni, ha vastagbélrákkal-gyomorrákkal kerülsz vissza. Nem kerülsz vissza, nyugi, de diéta tartás fontos, csak ezzel tudnak a belek, bélbolyhok, gyomor regenerálódni. Ezért is fontos, hogy mindig csak 5-8 falatot egyél, ne terheld a beleket, hadd gyógyulgassanak. Nálam az immunerősítő turmix a nyerő, megcsinálok fél liternyit, az tíz percen belül benyomva, majd legközelebb ismét kotyvasztok, ha korogni kezd a gyomrom. De nyers zöldségekkel is elvan az ember ideig-óráig.

Három hónapig szigorúan csak a hisztamin táblázat NULLÁS! nyersanyagait használjuk.

Ha nem vagy jobban, továbbra is csak a nullások! Mindig csak egy kategóriát lépj fölfelé, háromhavonta haladva a nullás-egyes stb. kategóriákban. Mérgezéssel akár évekig is eltarthat a nullás diéta. Kemény diéta, de itt a lét a tét. Táblázat jpg formátumban a receptek közé feltöltve, de ha nem találod, dobj egy mailt az indulnek.2016@gmail.com mailre, kérd a hisztamin táblázatot, válaszban megkapod.

Hajrá! Legalább Neked sikeredjen.

Két éve vagyok szigorú nullás hisztamin diétán 3-as DAO-val. Elvileg a méreg-Lyme-MRSA és kezeléseik miatt kerültem ebbe a helyzetbe (nyugi, öt évembe került, mire ezek kiderültek - magán vonalon, nem két nap alatt tudtam meg én sem. Sok mentős kirándulás van a hátam mögött, mire kiderült a hisztamin. 

Ha mindig otthon vagy, megoldható. Ha állandóan úton vagy, már kevésbé boldogság, mivel az ételeket 1 órán belül meg kell enni, egy óra elteltével rosszullétet okozó hisztamin válik ki az ételekből, (nyáron még rövidebb idő), de találékonyság kérdése az egész.

#Hisztamin intolerancia:

vér DAO érték 10 alatti (súlyos),

vagy 100 fölötti

(jó eséllyel ez a típus hosszas diétával gyógyul).

#Gluténmentes (#glutenfree ); #laktózmentes, egyben #hisztaminmentes ( #histaminfree )

Nálam mérgezés, Lyme és MRSA együttes jelenléte, plusz több éves antibiotikum kúra váltotta ki az emésztés elégtelenségét. Hogy sugárból mennyi szorult belém, még vizsgálgatják.

Hogy másoknál mi vezet ide, mindenki próbálja kilogikázni.

© - Azaz #Hisztamin intolerancia lelettel rendelkező betegek, daganatos betegek, krónikus betegek számára korlátlanul felhasználható saját diétás étrend kialakításra, hozzátartozó étrendjének kialakítására, de haszonszerzési céllal nem. A receptek kivonatosan nem másolhatóak, csak a videó osztható meg a hozzá tartozó linkkel.

Olyan hisztamin allergiásoknak készült ételeket és recepteket láthattok, amiket jól toleráltam hisztamin betegként, 3-as DAO érték mellett, ami a rosszabb, liszt-, tej-, tojás-, növényi és állati fehérje érzékenyként, gluténérzékenyként, laktóz érzékenyként, Multiplex #ételallergiásként.
Ne felejtsük el, hogy minden hisztamin beteg más és más. Nem tudok garanciát vállalni arra, hogy ami nálam nem okozott intoleranciát, minden betegnél így lesz. Saját magam 2 éve tesztelgetem, miket ehetek meg és miket nem. Fordult már elő olyan, hogy egyik alkalommal megehettem valamit, amitől nem lett semmi bajom, ugyan attól a menütől három hét múlva volt rosszullét. Kész ételeimet ajánlom mindenkinek, aki hisztamin érzékeny, de akár glutén-, tej-, tojás-, laktóz érzékenyeknek is, de csak saját étrend kialakítására, a receptjeimmel való nyerészkedéshez nem járulok hozzá. Ha elegendő recept gyűlik össze, kiadó felkérésének eleget téve nyomtatott formában is kapható lesz receptgyűjteményem. Addig csak itt és csak saját felhasználásra!

Jó étvágyat, mielőbbi teljes kigyógyulást! :)

Ami fontos: hisztaminosok a készételt egy órán belül meg kell, hogy egyék! Nyáron egy órán belül. Hűtőszekrényt nem használhatsz, hűtőszekrényben ételt nem tárolhatsz saját fogyasztásra. Az elkészült, kihűlt ételeket azonnal fagyasztóba tedd és csak akkor vedd ki kiolvasztani, ha legközelebb megeszed. Gyorsolvasztásra tedd, ne spontán olvadjon!

A hűtőszekrényt innen kezdve felejtsd el addig, amíg a hisztamin diétát követed. Ez nagyon fontos, mert a hűtőszekrényből kivett étel garantáltan rosszullétet okoz. Ha úton vagy, ajánlott nyers nullás zöldségeket rágcsálni (uborka, alma, cékla, cukkini, petrezselyem, csicsóka, datolya, kókusz, zeller). Ezeket sülve-főve is eheted. Meg lehet szokni, még ha nem is hasonlít a somlói galuskára :)

Lisztek közül a kölesliszt és rizsliszt az, amit sugárbeteg hisztaminosok is büntetlenül használhatnak. Tojásból a fehérjét száműzöd, megtanulod tökéletesen szétválasztani a sárgájától, Te csak a sárgáját használhatod-eheted. Tej: felejtős. A laktózmentes is, mert hisztaminos és a kazein alapból benne van, ami neked tiltós.

Begyűjtesz egyszerre egy tasak kókusz tejport, abból forró víz hozzáadásával azonnali használatra kotyvasztasz kókusztejet. Rögtön megiszod, nem hagysz szűkösebb időkre. A kókusz tejporral készült tejjel habarni is tudsz, krémeket, pl. rizsliszttel tejberizst is tudsz főzni.

Étolaj, ételízesítő, cukor, kakaó első pillanatban kidobandó. Gyakorlatilag minden, amit eddig használtál. Új fejezet jön, nulláról tanulva.

A húsok közül a frissen levágott csirke mellét azonnal fagyasztod. Szeletenként praktikus, az egészet nem eheted meg egyszerre. Boltban vásárlást felejtsd el. Falun meg tudod oldani, hogy levágástól számított 15 percen belül lefagyaszd. Városban is, de ahhoz a piacon egy őstermelővel igen jó barátságot kell kötnöd és vele kell alkudozni, hogy elmennél hozzá csirkét vágni. A kocsiban legyen hűtőtáska, abban jó sok jégakku! Bármit veszel, akár zöldséget is, abban viszed haza és azonnal fagyasztóba teszed. Ez is fontos!

A megszokott fűszereket is kidobod.

Barátkozol a bazsalikom, borsmenta, oreganó fűszerekkel.

Burgonya is felejtős, nekem kegyetlen bélgörcsöket okoz, csak frissen szedve, azonnal fogyasztva tud vele a bélrendszerem valamit kezdeni.

Burgonya helyett édesburgonya, vagy csicsóka! A csicsóka előnye, hogy kint telelő, télen is frissen tudod szedni - ha nincs - 20 fok persze. Ha van, akkor csákányozol, vagy ősszel felszeded, hámozod és fagyasztod. 1-2 darabnál többet ne egyél egyszerre, mert nagy mennyiségben bélgörcsöt okoz.

Ugyan ez a helyzet a többi nyersanyaggal is.

Tea: megtanulod magadnak leszedni és szárítani a nullás hisztaminos növénykéket, vagy azokat is fagyasztod, ha van még hely a fagyasztóban, de frissen szedve fagyasztod.

Memorizálod az útifűmaghéj fogalmat. Innen kezdve ezt használsz sütéshez, főzéshez, ez helyettesíti a tojásfehérjét. Még házi tésztát is tudsz vele varászolni.

Kenyér sütés: nem veszel a boltból gluténmentes kenyeret, hanem magadnak sütöd és ha kihűlt, szeleteled és fagyasztod. Most jön a lényeg: élesztőt nem használhatsz. Szerinted hogy lesz a lisztedből és útifűmaghéjból kenyér? Megsúgom. Pici gyógyszertári szódabikarbónával és pici almaecettel. Az is adalékanyagos, jobb, ha megtanulsz magadnak almaecetet készíteni. Nem nagy kunszt, de ne tedd a lakásba lezárt tetővel, mert ha felrobban, mint az enyém, még fél év múlva is ilyan ecet szagú lesz a lakás, hogy a penészgombák visítva menekülnek. Tehát kirakod az almaecetedet garázsba, vagy szabadba, ügyesen meg fog ott is érni, ha kész, lefejted, utána már beviheted. Mindig egy pici ecetet és pici szódabikarbónás használsz. Nem boltot, hanem gyógyszertárit! Ez is fontos! Süteményt akarsz enni? Azt is ugyan ezzel a módszerrel oldod meg.

Még piskótát is lehet így sütni.

Krém: a kókuszlisztedből vízzel kókusztejet főzöl, abba felfőzöl egy kis köleslisztet és rizslisztet, fahéjat szórsz bele, kararsz bele kis kókuszolajat és már kész is a krém, hisztaminmentes, mindenmentes. Egy órán belül megeszed.

Az útifűmaghéjat majd ügyesen megtanulod adagolni. Eleinte lesz pár kiló ehetetlen kenyered (1500 forintos kilónkénti gluténmentes lisztből), de mivel sehol nem kapsz hisztaminmentes cuccokat Magyarországon, kénytelen leszel megtanulni.
Ha nem vagy Lyme kezelés alatt, azaz agyilag nem vagy a kezeléstől kiütve, mázlid van, gyorsan memorizálod ezt a pár apróságot. Csak elsőre bonyolult, még Lyme-os kiütött aggyal is :)

Bele lehet jönni, csak az első pár hónap macera. Külön embert igényel azt is megtanulni, hogy amikor másokat látsz nagyokat enni, ne üssön meg a guta. Ez az a fajta diéta, amikor nincs bűnözés, mert magaddal szúrsz ki, de kegyetlenül. 10-es DAO alatt felejtős az antihisztamin, attól is pocsékul vagy. 100-as fölött, ha nagyon muszáj, esetleg, de a ditétát tartani okosabb, mint újabb mérgeket nyomni a mérgezésre.

Fontos, hogy bármilyen kezelés miatt lettél hisztaminos, a toxinokat ki kell vezetni a szervezetből, párhuzamosan Homeopátiás bélregenerálás.

Toxin kivezetőnek a Revita-U a leghatékonyabb, növényi alapú, hisztaminosok is büntetlenül szedhetik. Ha súlyos betegséget éltél túl, kezdetben napi két kapszula, egy hónap utánm csak napi egy. Ha enyhébb betegségen vagy túl, aminek a kezelése kevesebb mérgezéssel járt, napi egy kapszula, de minimum fél éven át. Guglizz rá, neten meg tudod rendelni Bertha doktor honlapján. Ha kérdésed van, hozzá fordulj bizalommal, készségesen segít.

Homeopátia: érdekes terület. Dr. Flórián Sándor többek között nagy tudora a témának. Olyan jó kis homeopátiás szert kaptam, hogy három hónapig kemény bélgörcsökkel a földön vergődtem. Az íze a nyers epére hasonlít, első pár alkalommal tisztelettudón visszaköszönt lenyelést követően. Sokadik alkalommal elbeszélgettem a bélrendszeremmel. Megkérdeztem tőle, akar-e javulni, vagy még pár évtizeden át játszogatunk, hogy megiszom, aztán visszaküldi. Hallgatott a szóra. Nagy rábeszéléssel pár nap után végre bent maradt és kifejtette kevésbé élvezetes, de annál hasznosabb hatását. Mellé toxin kivezető ezerrel, mert a Homeo por kegyetlenül takarítja a bélfalat, a rengeteg meghalt baci nagy mennyiségű toxint termel. Nem csak a bélben, de izomzatban, csontokban, gerincvelőben is. Ha mérgezésed van, úgy kezded el a toxin kivezetést, szintén nadrágot felkötni, poklok poklát fogod két hónapon át megélni. Amikor a gerincvelőből szedi ki a toxin kivezető a mérgeket olyan érzés, mint a gerincideg szakadás. Menkót nem árt készíteni, mert a járás is nehézkes lesz pár hónapig. Kitartást, el fog múlni. A bent lévő méreg mennyiségtől függ, hogy hány hét-hónap szenvedés következik. De életben maradsz és további esélyeket kapsz a gyógyulásra.
Egy fontos: amíg panaszok vannak, addig megy a hisztamin nullás diéta. Saját edényeid vannak, nem használsz magadnak főzni-sütni olyan edényeket, amikben normál ételek készülnek! Tespsit sem, lábast sem! Fontos ez is!

Ha otthon vagy, tudsz 2-3 óránként főzőcskézni, de hatalmas türelemjáték. Ha egész nap távol vagy, a vonulási útvonaladon alakíts ki minden zöldségessel baráti kapcsolatot annak érdekében, hogy mindig CSAK a friss zöldségeket adja neked. Ez is nagyon fontos! Őstermelőkhöz járni leglogikusabb, ha szépen nézel rá, a reggel felhúzott zellert kapod egy óra múlva. Nagyon nem mindegy!

Ha kérdésed van, +36304532960, viberen is.

Sikeres főzőcskézést, mielőbbi gyógyulást!

__________________________________________________________

Tisztelt Látogató! 

Amennyiben Ön hasznosnak ítéli meg a weboldalt, a Lyme-kór felismerésében, gyógyulásban, megfelelő gyógymódok megtalálásában a honlap Önnek segítségére van, kérem Ön is támogassa további munkámat és gyógyulásomat

3a Takarékszövetkezet - 69800157-15071787-00000000 - Forgács - megjegyzésben kérem a Támogatás szó feltüntetését.

Bitcoin wallet:

1FDp2xdpgDTQafydiypH1XYjNL9yoAqvQG

Köszönöm!

 

petrezselymes_kocka_felirattal.jpg

__________________________________________________________

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 155
Heti: 308
Havi: 3 745
Össz.: 164 669

Látogatottság növelés
Oldal: Hisztaminmentes, gluténmentes, laktózmentes receptek
Lyme-kór - Borrelia és társfertőzések, Lyme-MSIDS, gyógymódok, diéta - © 2008 - 2018 - lyme.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: lyme kór - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »